>

Prestatieborging - Commissioning v2.1

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Breeam-NL Prestatieborging

Bij Breeam-NL Prestatieborging wordt commissioning verlangd van de technische voorzieningen.
De benodigde verificatiedocumenten (bewijslast) ten behoeve van de prestatieborging worden aangeleverd door de uitvoerend aannemer. De resultaten van de prestatieborging worden in het commissioningsrapport (keuringsrapport) opgenomen, welke zal worden opgesteld door de commissioner. De commissioner is verantwoordelijk voor het toetsen van de prestatieborging.

De commissioner rapporteert aan de opdrachtgever, dat de prestatieborging gedurende het project wordt gerealiseerd door de aannemer. De prestatieborging omvat het inspecteren, testen en optimaal inregelen onder bedrijfscondities van complexe verwarmings-, koel-, verlichtings- en ventilatiesystemen met als doel een goede prestatieborging van de installaties, waardoor een optimale werking wordt geborgd.

Gedurende het proces worden de volgende fases doorlopen:
1. Ontwerpfase (Referentiekader middels Programma van eisen);
2. Besteksfase en Werkvoorbereiding;
3. Uitvoering c.q. realisatiefase;
4. Vooroplevering;
5. Oplevering (alle installaties zijn operationeel);
6. Nazorgfase.

Als de benodigde gegevens van een fase zijn aangeleverd, dan wordt het initiƫle commissioningsrapport van die fase opgesteld. Het permanent commissioningsrapport wordt opgesteld na oplevering, als de installaties gedurende vier seizoenen (jaargetijden) hebben gefunctioneerd. Daartoe dient de installatietechnische aannemer de benodigde aanvullende informatie te hebben aangeleverd.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu